O NAMA

Obitelj Buršić

Obitelj Buršić već generacijama posvećuje svoje vrijeme, znanje i trud razvoju poljoprivrede.
Nova Vas kod Mirne sa svojim mekanim i sunčanim brežuljcima koji se spuštaju prema rijeci, oduvijek na poseban način pogoduje uzgoju maslina. Preduvjeti za to su izvrsni: prirodna raznolikost maslinika, idealan položaj terena, te izrazito povoljna mikroklima.
Za obitelj Buršić, maslinarstvo predstavlja trajan izazov kojemu je cilj postizanje apsolutne kvalitete.

drvo

FILOZOFIJA

Velikim poštovanjem i ljubavlju koju osjeća prema maslini i njezinu plodu, obitelj Buršić bila je potaknuta na pokušaj spajanja staroga i suvremenoga, uspijevajući tako stvoriti jedinstven prehrambeni proizvod uistinu nedvojbenih kvaliteta. Obitelji je oduvijek glavni cilj zajamčiti ekstra djevičansko maslinovo ulje koje uz dodatak hrani pruža i jedinstven osjećaj.

Maslinici

Maslinici obitelji Buršić smješteni su u sjeverozapadnom dijelu Istre, ili točnije, južno od Brtonigle prema dolini rijeke Mirne, gdje se nalazi slikovito mjesto Nova Vas, koje je poznato po poljoprivrednoj djelatnosti..
U prirodnom spletu boja bijele,sive,crne i crvene zemlje rastu zanimljivi maslinici, smješteni na 100 m nadmorske visine. Iz godine u godinu oni se šire a napreduje i uzgoj tipičnih,autohtonih istarskih maslina. Istarska bjelica,buža,frantoio, leccino i pendolino kultivari su koji prevladavaju u specijaliziranom uzgoju.

MASLINOVO ULJE

berba1

BERBA

Masline se beru ručno. Takav način berbe najbolje čuva cjelovitost ploda i pridonosi visokom stupnju kvalitete ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

prerada1

PRERADA

Nakon berbe, masline se polažu u prozračne kašete te se isti dan odvoze na preradu i prerađuju postupcima hladne prerade. U tako proizvedenom ulju kuca srce koje netaknutima čuva sklad i snagu prirode.

skladistenje

SKLADIŠTENJE

Ekstra djevičansko maslinovo ulje čuva se u prikladnim inox bačvama pri sobnoj temperaturi u tamnoj prostoriji bez prisutnosti kisika i ostalih mirisa.

Uzgoj masline…

Maslina je mediteranska biljka i kao takva treba puno svjetla i zraka o kojima ovisi njezina razgranatost, koja je preduvjet za optimalne rezultate prinosa. Iz tog razloga je obitelj Buršić kao oblik uzgoja odabrala onaj u polikonične vaze. To je vrlo zahtjevan način uzgoja, no on daje izvrsne rezultate i jedinstvenu kvalitetu ulju.