PROIZVODI

DE KLEVA

dekleva

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „DE KLEVA“ selekcija Buršić spoj je pet vrsta maslina: istarske bjelice, buže, frantoia, leccina i pendolina.Bogato je polifenolima i antioksidansima koji štite naše zdravlje.Ima lijepu prozirnu zlatno žutu boju sa jasno izraženim odsjajem zelenkastih nijansi,miris po plodu zelene masline,upravo pokošene trave i zelenog badema.U ustima je blago viskozan i harmoničan obogaćen aromatičnim notama ružmarina i bazilika.Skladno pikantan i gorak.Možemo ga peporučiti uz bruskete sa rajčicama,razne zelene salate,teleće meso u rerni,dodatak polutvrdim sirevima.

BUŽA

buza

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „BUŽA“ je sortno, autohtono ulje,bistro,zeleno žute intenzivne boje naglašenih zelenih tonaliteta,jakoh i kompleksnog mirisa,balzamskih nota ružmarina,mente,celera,zelene banane,poluzrele rajčice i badema.Umjerene gorčine i pikantnosti. Skladno. Izvrsno se sljubljuje sa morskim predjelima, mariniranim povrćem,raznim ribljim specijalitetima i ukusnom „Istarskom maneštrom“.

ISTARSKA BJELICA

istarskabjelica

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „ISTARSKA BJELICA“ je sortno,autohtono ulje. Na pogled je bistro,uočljivo intenzivne zlatno žute boje,delikatno se širi u nosnice,bogato obilježjima artičoke, bjele jabuke i osjeta balzamskih trava. Snažna i složena okusa,izrazite gorčine i pikantnosti.Izvrsno je sa salatama od rikule,glavnim jelima sa vrganjima,odležanim sirevima,taljatom od „boškarina“,mesom sa roštilja i fritajom sa šparogama.

LECCINO

leccino

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „LECCINO“ je ulje bistre zelene boje , snažnog mirisa po plodu masline, cikorije i svježe pokošene trave.Skladna je okusa, s blagom notom gorčine i pikantnosti. Njegova vrijednost dolazi do izražaja u pripremanju jela od povrća, bjelog mesa, svježih sireva ,ribljih specijaliteta, kao dodatak delikatesnim jelima od školjki i sladoledom od vanilije.

PENDOLINO

pendolino

Ekstra djevičansko maslinovo ulje „PENDOLINO“ je ulje zlatno-žute boje s mirisom masline, svježe pokošene djeteline, artičoke i delikatnim mirisom badema. U njemu se ističe pikantnost s nježnom notom gorčine, ostavljajući u ustima okus svježine. Ovo se ulje može dodati bilo kojoj gastronomskoj ponudi, ali najbolje se sljubljuje sa raznim jelima od gljiva, pastom,rižotima i čokoladnim kolačem.